Behandelingen


De behandeling start met een vraaggesprek naar uw klachten. Daarna begint het voetonderzoek dat eventueel uitgebreid kan worden met een knie-, heup- of rugonderzoek. Het onderzoek voor patiënten met diabetes kan uitgebreid worden met het testen van zenuwen en bloedvaten. De oorzaak van uw voetklacht(en) wordt opgespoord. Vervolgens wordt het behandelplan opgesteld en met u doorgesproken. Tevens vindt er rapportage plaats naar de huisarts of de behandelend specialist.


BELANGRIJK

Neem bij uw eerste afspraak (intake) het volgende mee:
- verwijsbriefje van uw arts
- actuele medicatielijst
- verzekeringskaart
- identiteitsbewijs
- extra paar schoenen


TIP: wacht met het eventueel kopen van nieuwe schoenen tot na uw afspraak. Wij kunnen u dan adviseren op basis van onze bevindingen.


De behandelingen binnen de podotherapie bestaan o.a. uit:


Podotherapeutische zolen

Zooltherapie voor een standcorrectie en/of voor een betere drukverdeling onder de voet waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen.


Siliconen orthese (= teenstukje)
Afwijkende teenstanden worden gecorrigeerd en/of drukplekken worden voorkomen en/of ontlast.


Instrumentele behandeling
Bestaande uit de behandeling van overmatige eelt- en likdoornvorming, ingegroeide nagels en wratten. Tevens valt hieronder de wondverzorging bij patiënten met diabetes.


Orthonyxie (= nagelbeugeltechniek)
De beugel van verchroomde draad wordt om de nagel geplaatst. De nagelvorm wordt gecorrigeerd en ingroeien wordt voorkomen.


Tijdelijke vilttherapie - voorlopige therapie
Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd. In afwachting van de definitieve therapie wordt er vaak gebruik gemaakt van tape. In korte tijd wordt een goed resultaat verkregen.


Voorlichting
Adviezen over de dagelijkse voet- en/of nagelverzorging en schoeisel.

Wij zijn lid van

  • KP
  • NVVP
  • image

Copyright © 2018 | Podotherapie Zutphen | Privacy