headerfoto

Directe toegankelijkheid


Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Tijdens deze screening wordt vastgesteld of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan zal de podotherapeut u daar over informeren en advies geven om bijvoorbeeld eerst naar de huisarts gaan.

Ook als de podotherapeut besluit dat u op de juiste plek bent, kan het voorkomen dat na het verdere onderzoek toch niet gestart wordt met een behandeling. Of dat voor de start van een behandeling eerst overleg met de huisarts gewenst is. U wordt daar dan ook van op hoogte gebracht.


DOWNLOAD HIER HET DTP SCREENINGFORMULIER
(PDF)
Print dit formulier uit, vul het zo volledig mogelijk in en neem het mee met uw afspraak. 

Om zonder verwijzing te mogen behandelen moet de podotherapeut verplicht een bijscholing gevolgd hebben. Tijdens de scholing wordt de podotherapeut getraind om nog beter te kunnen beoordelen of de patiënt echt op de juiste plek is en of er niet iets aan de hand is wat andere zorg vraagt. Wat betreft de vergoeding door de zorgverzekeraar, wordt u geadviseerd om (net als voorheen) zelf van tevoren de eigen polis te raadplegen. 

De mate van vergoeding is nog steeds per verzekeraar anders geregeld. De kans bestaat dat u voor de zorgverzekeraar, ondanks de wetswijziging, WEL een verwijsbrief nodig heeft.